Tiszta Egészségügy

5.12 szakszervezet

Kérek engedélyt hallgatni, uram!

2016. december 08. 16:57 - 5.12 szakszervezet

nevtelen3.png

A fegyelmik kiosztása után, folytatódik az ÁEEK szappanoperája.

Ahogy azt a mno megírta, nem nyilatkozhatnak az újságíróknak az ország kórházainak igazgatói, hacsak a fenntartó, az Állami Egészségügyi Ellátóközpont engedélyt nem ad rá, valamint a kórházi alkalmazottak is bajba kerülhetnek, amennyiben beszélnek a sajtó képviselőivel. 

Így a Heim Pál Gyermekkórház Mikulás-ünnepségéről sem tudósíthattak.

A lap megkeresésére Bene Zsolt kommunikációs vezető annyit reagált, hogy az interjú elkészítésére jelenleg nincs mód, kéri ennek tudomásulvételét.

 

Visszatérve a fegyelmikre, a 444-hez eljuttatott dokumentum szerint, így néz ki az indoklás:

"Ebben a nyilatkozatban Főigazgató asszony egyoldalúan ismertette, továbbá rossz színben tüntette fel az Államtitkárság tevékenységét, intézkedéseit. 
A fentiek alapján - a nyilatkozatában foglaltak okán - az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 155.§ (1) bekezdés d) pontjában rögzített jogkörömben eljárva írásbeli figyelmeztetésben részesítem."

Most pedig idézném a törvény bevezető sorait:

Az Országgyűlés

- a lakosság egészsége iránt érzett felelősségétől áthatva,

- attól a meggyőződéstől vezérelve, hogy az egyén egészséghez fűződő érdeke és jólléte elsőbbséget kell élvezzen, továbbá, hogy az orvostudomány fejlődésének eredményeit a jelen és a jövendő nemzedékek javára kell felhasználni,

- annak tudatában, hogy az egészség az egyén életminőségének és önmegvalósításának alapvető feltétele, amely döntő hatással van a családra, a munkára és ezáltal az egész nemzetre...

Szólj hozzá!
Címkék: kórház fegyelmi

A bejegyzés trackback címe:

https://512szakszervezet.blog.hu/api/trackback/id/tr9812033417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása